AMPA – Els Arcs - Associació de Mares i Pares d'Alumnes

ANORÈXIA, VIGORÈXIA I BULÍMIA: TRES CARES DE LA MATEIXA MONEDA

10/4/2018

Benvolguts mares i pares,

La Direcció i l’AMPA de l’Escola Els Arcs us convidem a participar en la tercera activitat de l’any escolar actual organitzada per part de la Comissió de Conferències de l’AMPA.

Aquest taller interactiu, ANORÈXIA, VIGORÈXIA I BULÍMIA: TRES CARES DE LA MATEIXA MONEDA, a càrrec de l’entitat Amalgama 7 (http://www.amalgama7.com), que ofereix un servei d’atenció terapèutica i educativa per a adolescents, joves i les seves famílies, tindrà lloc a la mateixa Escola dimecres 25 d’abril les 19.00h.

 

Els trastorns d’alimentació augmenten espectacularment en joves i adolescents. A l’escola i a la família, hi podem fer alguna cosa? Com podem detectar si estem a l’inici d’un d’aquest trastorns? Com podem prevenir-ne l’aparició?

Si voleu participar en aquesta activitat, us demanem enviar-nos el vostre nom, amb el curs del vostre fill o filla, a ampa@elsarcs.cat, abans del dia 20 d’abril.

L’Associació de Mares i Pares d’Alumnes

Direcció de l’Escola Els Arcs

 

Barcelona, 9 d’abril de 2018

ELS NOSTRES CONFLICTES DE CADA DIA: NEGOCIEM

01/2/2018

Benvolguts mares i pares,

La Direcció i l’AMPA de l’Escola Els Arcs us convidem a participar en la segona activitat de l’any escolar actual organitzada per part de la Comissió de Conferències de l’AMPA.

Aquest taller interactiu, ELS NOSTRES CONFLICTES DE CADA DIA: NEGOCIEM, a càrrec del Centre per a Famílies amb adolescents (http://www.barcelona.cat/familia) de l’Ajuntament de Barcelona, tindrà lloc a la mateixa Escola dimarts 20 de febrer a les 19.00h.

Arribada l’adolescència, no ens imaginàvem que sovint haguéssim d’escridassar-nos per marcar límits, demanar que ens escoltin o simplement parlar…. Sovint entenem el conflicte com quelcom negatiu, quan aquest pot ser una font d’aprenentatge. Com podem modificar algunes actituds i negociar certs acords amb els/les adolescents?

Si voleu participar en aquesta activitat, us demanem enviar-nos el vostre nom, amb el curs del vostre fill o filla, a ampa@elsarcs.cat, abans del dia 9 de febrer.

L’Associació de Mares i Pares d’Alumnes

Direcció de l’Escola Els Arcs

 

Barcelona, 31 de gener de 2018

TORNEIG JAN VERGES

07/12/2017

Benvolgudes famílies,

 

Ens fa molta il·lusió convocar-vos al 2on “Torneig Jan Vergés Blanch”, una jornada esportiva, lúdica, familiar i solidària organitzada per les Ampes de les escoles  Nausica i Els Arcs amb la finalitat de  col·laborar amb la Fundació La Marató de TV3.

 

L’esdeveniment tindrà lloc els dies 15 i 16  de desembre, a les instal·lacions de l’Escola Els Arcs (c/ Copèrnic, 34, 08021 Barcelona).

 

El futbol serà l’eix principal de l’esdeveniment, com ja coneixeu els que vàreu participar a la primera edició,  però el programa (adjunt) inclou moltes altres activitats paral·leles: inflables, tallers, música, bingo, tómbola etc.

 

Tots els guanys generats seran cedits íntegrament a la Marató de TV3, que s’emet el dia següent  i que aquest any està dedicada a les malalties infeccioses

.

En cas de voler participar al torneig de futbol, és imprescindible realitzar la inscripció dels equips abans del 10 desembre i mitjançant aquest formulari: https://torneigjanverges.typeform.com/to/UByTnW

 

D’ altra banda, i per tal de facilitar l’organització, us agrairem molt que ens feu saber, a través del següent formulari i també abans del 10 de desembre, si assistireu a la jornada i si us quedareu a dinar: https://torneigjanverges.typeform.com/to/JD4kIo

 

Esperem que us hi animeu a participar i que us sumeu a aquesta gran festa-homenatge!

 

P.D – Podeu consultar més informació al bloc (torneigjanvergesblanch2016.wordpress.com) i/ o contactar amb l’organització a través del següent correu: torneigjanvergesblanch@gmail.com

 

També podeu seguir el Torneig (i fer-ne difusió) a través de les xarxes socials:

Facebook: https://www.facebook.com/torneigjanvergesblanch/

Twitter: https://twitter.com/TorneigJanVB

Instagram: https://www.instagram.com/torneigjanvergesblanch/

Moltes gràcies i fins aviat,

TALLER INTERACTIU “GESTIÓ DE LA FRUSTRACIÓ”

06/11/2017

 

Benvolguts mares i pares,

La Direcció i l’AMPA de l’Escola Els Arcs us convidem a participar en la primera activitat de l’any escolar actual organitzada per part de la Comissió de Conferències de l’AMPA.

Aquest taller interactiu, GESTIONAR LA FRUSTRACIÓ, a càrrec del Centre per a Famílies amb adolescents (http://www.barcelona.cat/familia) de l’Ajuntament de Barcelona, tindrà lloc a la mateixa Escola el dia 15 de novembre a les 19.00h.

El Centre per a Famílies amb adolescents ens convida a conèixer tècniques per gestionar la vivència emocional de la frustració i poder acompanyar millor a les nostres filles i als nostres fills. Entre totes i tots, reflexionarem al voltant de què és la frustració, quins sentiments ens genera, què podem fer per tolerar-la, per a què ens serveix i què en podem aprendre. Combinarem aquest continguts amb la introducció d’eines pràctiques que ens permetran conviure amb la frustració i aprendre dels errors.

Si voleu participar en aquesta activitat, us demanem enviar-nos el vostre nom, amb el curs del vostre fill o filla, a ampa@elsarcs.cat, abans del dia 10 de novembre.

 

L’Associació de Mares i Pares d’Alumnes

Direcció de l’Escola Els Arcs

 

Barcelona, 30 d’octubre de 2017

L’ADOLESCÈNCIA I TEMPS DE CANVI?

08/3/2017

Benvolgudes mares i benvolguts pares,

 

L’any escolar 2015-2016, el psicòleg Mario Izcovich, fundador i coordinador de l’Institut de la Infància de Barcelona, va conduir dos tallers  a l’escola que duien com a títol “L’ADOLESCÈNCIA I TEMPS DE CANVI?”, dins del cicle de Conferències organitzades per l’AMPA.

 

El Mario Izcovich acaba de publicar un nou llibre  SER PADRES, SER HIJOS. Los desafíos de la adoscencia  de l’Editorial Gedisa, en què d’alguna manera surt de l’experiència de l’autor liderant activitats participatives amb mares i pares d’adolescents.

 

Us convidem a assistir a la presentació d’aquest llibre, que tindrà lloc a La Casa del Llibre (Passeig de Gràcia, 62, Barcelona), dijous 16 de març, a les 19h.

 

 

L’Associació de Mares i Pares d’Alumnes

Direcció de l’Escola Els Arcs

 

 

Barcelona, 7 de març de 2017

TALLER PER A MARES I PARES: “COM PARLAR DE SEXE AMB ELS TEUS FILLS – APRENEM A PARLAR SOBRE SEXUALITAT EN FAMÍLIA”

14/11/2016

Benvolguts mares i pares,

 

La Direcció i l’AMPA de l’Escola Els Arcs us convidem a participar en el:

TALLER PER A MARES I PARES: “COM PARLAR DE SEXE AMB ELS TEUS   FILLS   –   APRENEM   A PARLAR   SOBRE   SEXUALITAT   EN FAMÍLIA”, a  càrrec de la  Maria  Martínez, que tindrà lloc a la mateixa Escola el dia 23 de novembre a les 19.00h.

Tot  i   que   molts   coincidim   en   la   importància   de   realitzar   una educació afectiva i sexual de qualitat dels nostres fills i de les nostres filles des de casa i implicar-nos-hi, sempre tenim dubtes. Ens preocupa com fer-ho, elegir el moment més adequat, utilitzar un llenguatge apropiat, …

La finalitat d’aquest taller és donar resposta a totes les preguntes que ens fem els pares i les mares, i oferir pautes bàsiques sobre com abordar l’educació afectiva i sexual dels nostres fills i les nostres filles.

Aquest   taller   interactiu   serà   conduït   per   la   María   Martínez,   psicòloga, sexòloga i terapeuta de parella.

 

 

L’Associació de Mares i Pares d’Alumnes

Direcció de l’Escola Els Arcs

 

ASSEMBLEA AMPA

14/11/2016

Benvolguts mares i pares,

L’Associació de mares i pares d’alumnes (AMPA), i en el seu nom el seu President, d’acord amb el que disposa l’article 9è dels seus estatuts, convoca l’Assemblea General Ordinària a celebrar a l’escola Els Arcs el proper 30 de Novembre de 2016, a les 18.30 h en primera convocatòria i a les 19.00 h en segona, amb el següent ordre del dia:

 

  • Presentació dels càrrecs de la Junta Directiva. Renovacions si s’escau.

 

  • Presentació i, si s’escau, aprovació de la memòria anual del curs 2015-16

 

  • Presentació i, si s’escau, aprovació de l’estat de comptes del curs 2015-16

 

  • Presentació del pressupost per l’exercici del curs 2016-2017

 

  • Explicació dels projectes a realitzar en el del curs 2016-17

 

  • Precs i preguntes

 

 

A continuació tindrà lloc la reunió de l’AMPA corresponent al mes de desembre, a la que esteu també tots convidats a assistir-hi.

 

Esteu tots convidats a assistir-hi. Us hi esperem !

 

Atentament,

 

Marc De Carreras

President  de l’AMPA

 

TALLER PER MARES I PARES: L’ADOLESCÈNCIA I TEMPS DE CANVI?

11/4/2016

Benvolgudes mares i benvolguts pares,

Donat que no s’ha arribat al nombre mínim d’inscripcions per a la realització del TALLER DE PARES I MARES:   L’ADOLESCÈNCIA I TEMPS DE CANVI? a realitzar el dia 7 de Maig, ens veiem obligats a cancel.lar-lo.  Buscarem noves dates per a la seva realització i us informarem degudament. Esperem poder realitzar-lo més endevant.

Moltes Gràceis
 
L’Associació de Mares i Pares d’Alumnes

Direcció de l’Escola Els Arcs

Barcelona, 6 de maig de 2016

TALLER PER A MARES I PARES: ELS LÍMITS SALUDABLES

04/4/2016

Benvolgudes mares i benvolguts pares,

 

La Direcció i l’AMPA de l’Escola Els Arcs us convidem a participar en el TALLER PER A MARES I PARES: ELS LÍMITS SALUDABLES a càrrec de la Lourdes Callen, que tindrà lloc a la mateixa Escola el dia 13 d’abril a les 19.00h.

 

Quan parlem dels límits, a què ens estem referint? Des d’un punt de vist negatiu, de normes, disciplina, autoritarisme, sobreprotecció, etc.? O des d’un punt de vist positiu, com un acte d’amor, per potenciar la seguretat de les nostres filles i els nostres fills?

 

La participació en aquesta activitat ens ajudarà a avaluar i fer una reflexió sobre les següents preguntes: Què són els límits? Quan són una limitació i quan són un benefici per a l’adolescent? Per què els evitem o sentim inseguretat en posar-los? Què és el que no m’està funcionant? Com trobar la justa mesura a les meves respostes? Com potenciar la cooperació, la seguretat i l’amor?

 

Aquest taller interactiu estarà conduït per Lourdes Callén, mestra Waldorf i terapeuta biogràfica, amb més de vint anys d’experiència treballant amb mares i pares a Espanya i Anglaterra.

 

L’Associació de Mares i Pares d’Alumnes

Direcció de l’Escola Els Arcs

Barcelona, 04 d’abril de 2016

TALLER PER MARES I PARES: L’ÚS DE L’INTERNET I LES XARXES SOCIALS

19/2/2016

Benvolgudes mares i benvolguts pares,

 

La Direcció i l’AMPA de l’Escola Els Arcs us convidem a participar en el

 

TALLER PER MARES I PARES: L’ÚS DE L’INTERNET I LES XARXES SOCIALS a càrrec del Jordi Bernabeu, que tindrà lloc a la mateixa Escola el dia 9 de març a les 19.00h.

 

Tot i que el creixement constant de l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) és un fet en la societat en la qual vivim, tots sabem que un ús inadequat pot provocar aïllament, tendència a l’autisme, dinàmiques d’addicció, una devaluació del concepte de l’amistat i poden conduir a una confusió del món físic amb el món virtual.

 

Com a famílies, és la nostra responsabilitat de posar els límits des de casa, quant a un ús “saludable” de les TIC per part de les nostres filles i dels nostres fills per no arribar a aquests extrems, i al mateix temps donar-los les orientacions perquè elles i ells se sentin protegides i protegits de possibles abusos.

 

Aquests objectius formen el fil connector d’aquest taller interactiu, que estarà conduït per Jordi Bernabeu, psicòleg i educador social, i especialitzat en la intervenció amb adolescents i joves en els usos de les TIC i les xarxes socials.

 

L’Associació de Mares i Pares d’Alumnes

Direcció de l’Escola Els Arcs

Barcelona, 19 de febrer de 2016