El 2021 Barcelona ha estat la Capital mundial de l’alimentació sostenible. A l’escola hi hem incidit des de projectes amb els alumnes de 1r i hem continuat amb els ecodelegats.
El programa incideix en 9 dimensions:
- Garantir el dret a l’alimentació sostenible
- Facilitar els productes de proximitat, de temporada i ecològics.
- Adoptar dietes saludables, amb frescos, sense ultraprocessats.
- Menjar menys i millor carn i derivats.
- Reduir el malbaratament alimentari i els envasos.
- Fomentar relacions justes a la cadena alimentària.
- Cultivar diversitat al camp, a la taula i als barris.
- Crear entorns alimentaris sostenibles i empoderadors.
- Transformar el sistema alimentari amb totes i per a totes.
Nosaltres hem treballat especialment la cinquena dimensió. D’aquesta manera ho hem lligat amb el nostre projecte d’Ecoarcs. Partint de l’objectiu d’Embolcalls + Sostenibles, hem reflexionat sobre tots els embolcalls que generem en la nostra alimentació. Per això, vam decidir crear uns knollings amb els residus d’un àpat qualsevol. Vam triar un sopar.
A Can Castelló, en podeu veure una mostra des del 17 de gener al 4 de febrer.
És evident que no n’hi ha prou amb reciclar correctament, cal que intentem no generar tants residus.
I no només això, també hem creat uns cartells per sensibilitzar la societat del que comporta aquest fet. T’animes a fer-hi alguna cosa? Reduïm el malbaratament alimentari i evitem els residus i envasos!
https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/cancastello/p/41408/alimentaci-i-sostenibilitat-amb-ecoarcs