Els Arcs - Escola de Secundària – Fundació Privada

APRENEM AMB ED MORIARTY

El passat divendres 4 d’octubre, va venir a fer un taller a “Els Arcs” l’Eduard Moriarty, professor de física de la prestigiosa universitat del MIT, i la seva acompanyant, juntament amb 5 alumnes del CIC. Vam poder participar de l’activitat tots els alumnes dels itineraris científic i tecnològic. El taller es basava en 3 experiments de diferents àmbits, matemàtiques, física i química.  

En el primer experiment, el de matemàtiques, ens vam dividir en 3 grups i vam construir una cinta amb pals, que simbolitzava una ona de partícules que transportava el moviment. També era una manera de demostrar la llei de Newton de l’acció-reacció, ja que quan donaves un cop a una de les bandes, els pals feien una reacció en cadena que rebotava i tornava al lloc d’origen. Vam gaudir mentre apreníem treballant tots junts formant un gran equip.

Seguidament, en l’experiment de química, vam barrejar una sèrie de components per aconseguir que dues substàncies no es barregessin. Vam utilitzar sal, alcohol, aigua, colorant de subratlladors i unes boletes que un cop feta la mescla, flotaven situant-se a la meitat de la barreja.

Per últim, vam fer un experiment de física, que es basava en construir un mòbil, amb peces de lego, que pogués passar per un fil que travessés la façana interior de l’escola. La motivació era que, quan l’acabéssim, havíem de fer una cursa contra els nostres companys. Aquest experiment ens va deixar moments tan divertits com el que podeu veure al vídeo.

En general, estem molt contents. Ha estat una jornada completa. Hem tingut l’oportunitat de conèixer gent realment interessant i aprendre junts. 

Blanca Serrano i Jana Font, 4t B