Els Arcs - Escola de Secundària – Fundació Privada

LA NOIA DE LA MITJANIT ENS VISITA

Gisela Pou, autora de “La noia de la mitjanit” ha vingut a Els Arcs, a tancar el cicle de la lectura.

Les últimes setmanes d’octubre l’hem estat llegint a l’aula. Fomentar la lectura plaent és un dels nostres objectius des de l’àrea de llengua i també a nivell de les competències personal i social. 

Tots sabem la importància de la lectura per al bon desenvolupament de les competències lingüístiques. A més, i seguint paraules de la mateixa Gisela, “llegir ens fa més perillosos”. Els alumnes no han hagut de preguntar per què. Ja ho saben.

La novel·la és un viatge iniciàtic de la Sira Burg que, després d’un desengany amorós, decideix anar a Berlín a buscar una amiga de la seva àvia. Allà no només troba Gertrud Grass, sinó que es troba a ella mateixa i continua el seu projecte vital. “Cada entrebanc ens ajuda a créixer”.

Llegir conjuntament és una activitat agradable i ha estat clau perquè tots els alumnes quedessin atrapats amb la veu d’una primera persona amb qui tant nois com noies s’han sentit identificats. 

Han gaudit amb la lectura i això ens agrada.

Gisela Pou va guanyar el premi Serra d’Or per aquesta novel·la i, abans de conèixer-la, els vam portar un article preciós que ella va escriure per a la revista Núvol. Era una carta d’agraïment per al premi, però en realitat és una apologia a la lectura i la vida.

Els nostres alumnes li van escriure la resposta, una carta per a l’autora on valoraven la novel·la (En voleu llegir alguna?).

Avui hem tancat el cercle. Hem reflexionat sobre fer-nos grans, sobre el fet d’escriure i, sobretot, la lectura i la vida. 

Gràcies, Gisela, per haver estat tan propera.