Els Arcs - Escola de Secundària – Fundació Privada

L’EDCAMP REGALAT

Un edcamp és una trobada de diferents professionals que té com a objectiu compartir coneixements, dubtes, inquietuds, experiències… sobre l’educació. S’organitza en un format de taller, però es basa en l’aprenentatge entre iguals. Tots ensenyem i tots aprenem.

A segon d’ESO, a català, volíem començar el curs treballant el text instructiu i vam pensar que organitzar un Edcamp podria ser un bon moment per posar-lo en pràctica.

Per començar, calia dominar les propietats textuals pròpies del text instructiu perquè aquest era el nostre objectiu curricular, però per sobre de tot, volíem compartir coneixements, fomentar el treball entre iguals i millorar en les dimensions d’expressió oral i escrita.

Tots els alumnes van participar en un EDCAMP. Per això, vam organitzar unes fitxes per completar amb allò que sabíem i podíem explicar i allò que sempre havíem pensat que ens agradaria aprendre. 

Aleshores vam establir dues rondes d’aprenentatge. Tots els alumnes van poder explicar com fer alguna cosa i van poder aprendre com fer-ne una altra. Prèviament, calia preparar-se bé el discurs i aquí era on el text instructiu es feia necessari.

El dia de l’Edcamp, els alumnes van venir amb ukeleles, guitarres, llapis de traç fi i traç gruixut, música per ballar, però sobretot, moltes ganes de compartir aprenentatges amb els seus companys. 

Un resum de la jornada la podeu veure al VÍDEO que hem preparat.

Certament, aquest “Edcamp” va ser un regal.

I si també voleu aprendre alguna cosa nova, aquí podeu veure alguns textos instructius