Els Arcs - Escola de Secundària – Fundació Privada

ELS ARCS OBRE LES PORTES

05/2/2019

El passat 2 de febrer vam celebrar la Jornada de Portes Obertes del curs 2018-2019.

Aquesta és una jornada important per nosaltres, és la festa de l’escola. L’equip directiu, tot el claustre de professors, els alumnes voluntaris que col·laboren com a guies, que expliquen projectes, que s’atreveixen a parlar en anglès i francès davant d’un gran auditori… Tots estem molt contents.

Van venir les famílies de sisè de les nostres primàries, Lys, Nausica i Peter Pan i moltes famílies d’escoles properes.

Va ser una jornada intensa, hi havia activitats i mostres a les aules, l’orquestra de l’escola va amenitzar l’acte al poliesportiu… Vam fer un esforç per ensenyar-vos la nostra escola tan bonica com nosaltres la veiem.

Gràcies a tots els que ho vau fer possible i gràcies a totes les famílies que ens feu confiança.

Us esperem aquí el curs que ve.

UNA EXPOSICIÓ SOSTENIBLE

05/2/2019

Les últimes setmanes de gener, del 14 al 29, els alumnes de projectes de segon, amb l’ajuda dels ecodelegats voluntaris de tota l’escola van organitzar una exposició al Centre Cívic de Can Castelló per sensibilitzar la societat sobre els problemes mediambientals que ens afecten i exposar els projectes que fem a l’escola.

Treballem per reduir el paper d’alumini dels embocalls (amb el suport del projecte E+S), reciclem l’oli de cuina de les famílies (amb la fundació Asproseat), organitzem campanyes de recollida de mòbils per a reciclar-ne el coltan (per la fundació Jane Goodall), fomentem hàbits de vida saludables reduint la contaminació acústica (SSSplau), sensibilitzem en contra del malbaratament alimentari (Consum) i un llarg etcètera.

Els alumnes van elaborar els cartells, van treballar la informació i tots els grups de l’escola van passar per l’exposició amb unes preguntes, tipus gimcana, per a valorar el nostre projecte.

Molt bona feina, alumnes sostenibles, i moltes gràcies Centre Cívic de Can Castelló per a oferir-nos el vostre espai.

Ha estat una exposició ben sostenible!

 

http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/cancastello/p/27965/som-sostenibles

JA TENIM GUANYADOR!

31/1/2019

Com cada any, els alumnes de 4t d’ESO fem una campanya de recollida de diners per a finançar el viatge que fem a Londres en el nostre Projecte de Recerca.

Ja el curs passat vam començar amb l’organització d’esmorzars el dia de Sant Jordi, de Nadal, Carnaval… Per Nadal vam vendre catànies i vam organitzar una loteria.

Agraïm el suport de Bacallaneria Masclans i també a tots els que hi heu col·laborat: organitzadors i compradors.

I felicitem el guanyador, el tiet d’un dels nostres companys que ha recollit el val de 300 euros, que hem lliurat pel número 7304.

Ja falta menys pel viatge!

Kilian FerNández, Joan Blanquer i Eugènia Salmurri

TOULOUSE-LAUTREC: L’ESPERIT DE MONTMARTRE

29/1/2019

La setmana passada l’alumnat de 3r vam anar a l’exposició de “Toulouse-Lautrec i l’esperit de Montmartre”, al Caixa Fòrum de Barcelona.

Vam començar amb una petita introducció de l’època i de l’entorn dels pintors de l’exposició, Montmartre, un barri bohemi ple de vida noctàmbula.

El motiu principal d’aquesta sortida va ser el de desenvolupar el coneixement adquirit a classe de plàstica sobre el Postimpressionisme. L’exposició venia a Barcelona, era obligat anar-hi.

La visita va estar dinamitzada per una guia que ens va explicar la manera com entenien els quadres en aquella època. Per exemple, un quadre tot vermell, fet per Alphonse Allais, s’entenia com uns cardenals apoplèctics collint tomàquets al costat del Mar Roig.

Aquesta és la gràcia de les visites guiades: que t’expliquen coses curioses que sinó ningú descobriria. També ens van explicar el sistema de litografia que utilitzaven.

Tot l’alumnat l’hem valorat molt positivament.

Aina Verd i Joan Ribes, 4t A


“No hi ha camí per a la pau, la pau és el camí.”

29/1/2019

La Diada de la No-violència i de la Pau es practica a escoles de tot el món, els dies 30 de gener i propers (aniversari de la mort de Mahatma Gandhi).

Durant dues setmanes, hem treballat a l’hora del pati aquesta Diada que ha portat a terme la Patrícia, dinamitzadora del PUNT JIP. Hem pogut reflexionar sobre els conceptes de Pau i Violència a partir de dues activitats: una per detectar situacions violentes i l’altra per donar eines per resoldre alguns conflictes.  

Com deia Gandhi: “No hi ha camí per a la pau, la pau és el camí.”


OUR WIKIS’ BIRTHDAY!

22/1/2019

Our English WIKIS have just turned one and you can help them celebrate more birthdays!
Taking into account the way the world is evolving, we believe that humans should also evolve together with technology. So using the WIKIS to study is the most efficient way to do so and it has some benefits such as:

– You don’t have to carry any books, which is great for your back. They are environmentally friendly since you don’t have to use any paper.
– In this digital age we should introduce digital tools into our lives the sooner, the better.
– They are great to learn in an interactive way, fantastic to revise for our exams and really well organized so you can easily find what you need.
– They provide you with many learning methods.

If you haven’t used them yet, we strongly recommend you to do it. You won’t regret it!

elsarcsenglish1.pbworks.com
elsarcsenglish2.pbworks.com
elsarcsenglish3.pbworks.com
elsarcsenglishb2.pbworks.com
elsarcsfce.pbworks.com

by 2 nd and 3 rd ESO students

DE CONCERT A RITME DE JAZZ

17/1/2019

El dia 11 de gener, els alumnes de 1r d’ESO vam anar al Palau de la Música a veure i escoltar un espectacle de Jazz. Ens va semblar molt interessant, ja que ens van explicar què és el Jazz amb humor i molts coneixements.

Tot estava molt ben plantejat: la música, els balls, les entrades a l’escenari… Ens va quedar molt clar que el swing i la improvisació són la clau del Jazz.

Hi havia una gran Big Band que interpretava les peces i una cantant, la Susana Sheiman, que es va mostrar espectacular amb la seva veu en directe.

Com a element a millorar, ens hagués agradat que la història fos menys infantil i que, també, hi hagués més cançons i menys espectacle.

Tot i així, va ser una gran experiència!

Júlia Vázquez i Giulia Pascucci

PLENARI DE DELEGATS

16/1/2019

El passat dimecres 9 de gener vam fer la primera trobada de delegats de l’any. Ens vam reunir els representants de cada classe, els nostres tutors i l’equip directiu de l’escola per compartir propostes pel curs 18-19.

Vam començar el torn de paraula amb els alumnes de 4t i després vam continuar amb els de 3r, 2n i 1r. Es van tractar temes diferents, des de qüestions organitzatives i de millora del funcionament de l’escola fins a temes de caire acadèmic i metodològic.

Tant l’equip directiu com els tutors van anar responent les peticions plantejades pels alumnes i van prendre nota de les aportacions que es van anar fent: s’obrirà una bústia de suggeriments al vestíbul, crearem una comissió d’alumnes per organitzar les estones de pati, es revisarà l’ordre d’entrada al menjador, es canviaran les cortines de les dutxes dels nois…

Aquestes reunions són trobades molt productives que ens ajuden a tots a millorar. Ara, els delegats, a les seves tutories, hauran de comunicar els acords presos i transmetre als companys les orientacions que s’han anat donant.

Fins a la propera delegats!

BON NADAL!

21/12/2018

El 2018 ha estat un any important: el decret d’avaluació, les trobades d’escola Nova 21, les jornades de formació amb tota la Fundació, sortides, tallers, robòtica, música i un llarg etcètera de moltes activitats.

Estem contents de poder-ho compartir amb tots vosaltres. Per això us desitgem que passeu unes Bones Festes de Nadal i ens trobem de nou el 8 de gener per continuar aprenent junts.

Aquí us deixem el vídeo que els alumnes de 3r han preparat per a felicitar-nos el Nadal!

https://youtu.be/iEkziOxpq-c

 

Bones Festes!

TUTORS PER UN DIA AL LYS

21/12/2018

Aquest setembre vam rebre una carta de les nostres escoles de primària, el Lys, Nausica i Peter Pan, on ens proposaven de fer-los una tutoria pels alumnes de sisè. A nosaltres ens va agradar molt la idea i vam passar el repte a Projectes de segon.

En petits grups van proposar temes, van buscar vídeos de sensibilització i van treballar unes presentacions per a fomentar el debat.

Per ells va ser molt interessant pensar com reaccionarien els seus companys de sisè i dimarts passat van anar molt contents al Lys.

Teníem temes molt engrescadors, però entre tots vam triar el racisme i creiem que va sortir molt bé.

Al segon trimestre continuarem amb Peter Pan i al juny anirem a Nausica.

Ens ha agradat fer de tutors per un dia!