Els Arcs - Escola de Secundària – Fundació Privada

matrícula2019_01
matrícula2019_01
matrícula2019_02
matrícula2019_02
Info-Incripcio_01
Info-Incripcio_01
Info-Incripcio_02
Info-Incripcio_02
banner_03
banner_03
matrícula2019_01
matrícula2019_01
matrícula2019_02
matrícula2019_02
banner_07
banner_07
Visita-informativa_02
Visita-informativa_02
Info-Incripcio_01
Info-Incripcio_01
Info-Incripcio_02
Info-Incripcio_02
banner_01
banner_01
Info-Incripcio_01
Info-Incripcio_01
matrícula2019_01
matrícula2019_01
matrícula2019_02
matrícula2019_02
Info-Incripcio_02
Info-Incripcio_02
banner_02
banner_02
Visita-informativa_02
Visita-informativa_02
Info-Incripcio_01
Info-Incripcio_01
Info-Incripcio_02
Info-Incripcio_02
Slogans
Slogans
matrícula2019_01
matrícula2019_01
banner_04
banner_04
Visita-informativa_02
Visita-informativa_02
banner_05
banner_05

FINS L’ANY QUE VE, ECODELEGATS!

14/6/2018

El passat 7 de juny, un grup de 10 ecodelegats vam assistir a l’acte de cloenda del curs 2017-2018 del Projecte Escoles + Sostenibles. L’acte va tenir lloc a les Cotxeres de Sants on vam exposar un dels nostres projectes que hem prioritzat aquest curs: el projecte SSSplau per a reduir la contaminació acústica.

Allà també vam poder veure les propostes d’altres escoles, cosa que ens enriqueix a tots.

Després de la primera sessió de feina, ens van convidar a esmorzar i vam tenir un espectacle de dinamització just en acabar.

Va ser una jornada molt interessant i vam marxar cap a l’escola carregats de noves i bones idees per a futurs nous projectes.

Continuarem treballant per a fer que Els Arcs sigui una escola plenament Sostenible.

Fins el curs que ve Ecodelegats!

Ada Mestres

Flors Oller

FCE AGAIN

14/6/2018

Once again a group of 4th of ESO students have taken the First Certificate Examination (B2). They are brilliant candidates who have been hard-working and committed. We all hope they pass it.

Why do we encourage our students to take the FCE?

  •        Because you gain a deeper understanding of English.
  •        Because it is recognised by the majority of universities.
  •        Because it boosts your CV.
  •        Because students get a wonderful sense of satisfaction.

And why not continue all the way to the Cambridge Advanced Exam?

 

RECETTES ET DÉGUSTATION

11/6/2018

Les élèves de 2n d’ESO de français ont préparé le projet “Recettes et dégustation” qui conclut le travail, réalisé en cours, sur les aliments, les magasins et les achats en général.

Mardi 6 juin, ils ont apporté les recettes qu’ils ont préparées en cours et qu’ils ont élaborées à la maison. Chaque groupe a présenté à l’aide d’un power point ou d’une vidéo la recette de leur choix. Merci à tous les cuisiniers et cuisinières. Le résultat a été délicieux !!!

BUTLLETÍ DE MAIG

11/6/2018

Benvolgudes famílies, a l’espera de la confirmació de les vostres dades i d’acord al Nou Reglament del Parlament Europeu (UE) 2016/679 que va entrar en vigor el passat 25 de maig i que fa referència al tractament de les dades personals, us enllacem aquí el butlletí del mes perquè pugueu estar al corrent de les moltes activitats que hem fet aquest maig.

Esperem que us agradi i ben aviat puguem continuar amb l’enviament del butlletí de manera habitual.

Cliqueu aquí per accedir al butlletí online.

 

SEMÀFOR EN VALORS PER AL BÀSQUET

11/6/2018

Aquest és un dels millors premis que podem rebre en la competició esportiva.

Al llarg de la temporada, quan acaba cada partit, el tutor de joc atorga a cada equip (jugadors, entrenador i afició) una puntuació en valors: esportivitat, educació, comportament… El nostre aleví mixt i el júnior mixt han aconseguit la màxima puntuació.

Hi ha molts equips que competeixen i des del Consell de l’Esport ens   comenten que és molt complicat quedar primers, per això estem molt contents.

Aquesta distinció vol dir que per sobre de la competitivitat, els valors dels nostres equips ens caracteritzen.

Moltísssimes felicitats jugadors, famílies i escola!

La cloenda de Premis del Semàfor de Valors se celebrarà el proper dimecres dia 13 de juny al Teatre de l’Escola Jesuïtes El Clot,  a les 19:00h.

Som-hi amb l’esport i els valors!

 

 

 

PRESENTEM ELS TREBALLS DE SÍNTESI

31/5/2018

Un cop hem acabat els treballs de síntesi, cada grup ha fet la seva exposició.

Els de 1r hem presentat un Power Point de la casa sostenible que vam construir a la Cerdanya. Hem explicat als companys els materials reciclables que hem utilitzat i com hem potenciat les energies renovables.

Els de 2n, seguint amb la tradició del Festival de Cinema de Sitges, hem fet un passi d’audiovisuals. Hem pogut veure reportatges sobre la costa del Garraf, la població de Sitges, el Canal Olímpic de Castelldefels, les espècies marines de la zona, la posidònia, la llotja de Vilanova i moltes altres temàtiques interessants que hem anat treballant durant aquest dies.

Els de 3r, hem estrenat una nova metodologia en el Treball de síntesi del Modernisme amb una gimcana basada en uns codis QR i enigmes per a localitzar les cases seleccionades i els detalls artístics més importants. A les exposicions orals cada grup ha presentat la revista que ha elaborat i ha respost les qüestions orals que els professors han recollit a mode de síntesi. També hem pogut escoltar i avaluar les històries audiovisuals que vam fer en castellà ambientades en alguna de les cases estudiades.  

Ha estat una bona manera de tancar el cercle. Hem participat, ens hem escoltat, ens hem interessat i hem après molt!

UNS JOVES PROTAGONISTES

31/5/2018

Com ja fa anys, alguns alumnes de 1r i 2n han participat al concurs Protagonista Jove que organitza el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil. Com a cloenda de les lectures i de les votacions finals, hem tingut la sort de poder parlar una llarga estona amb un dels autors, en Rubén Montañá, sobre literatura, inspiració, ciència-ficció i el procés d’escriptura. També hem aprofitat per comentar la seva novel·la, EL BOLÍGRAF DE HIGGS (Animallibres), i les interpretacions que ofereix el seu final misteriós.

La setmana vinent anirem al lliurament de premis que tindrà lloc a la Biblioteca Jaume Fuster. La novel·la més votada aquest any ha estat TRAIN KIDS, de Dick Reinhardt (Pagès Editors), que també ens va agradar molt.

Si nosaltres ja som uns bons lectors, propostes com aquesta ens engresquen encara més!

Gràcies @Els_Arcs_biblio

 

https://bibliotecaelsarcs.wordpress.com

EL JUVENIL FEDERAT FA HISTÒRIA

25/5/2018

L’equip va remuntar un 2-1 a La Palma i va aconseguir, així, un ascens històric per al Vòlei Els Arcs.

Si Spielberg hagués de fer la pel·lícula del Juvenil Federat, segur que no se li hagués acudit un final més agònic i increïble que el que va viure l’equip aquest dissabte.

El 90% de l’equip fa dos anys estava jugant a vòlei escolar. I el que han aconseguit en només dues temporades ha estat increïble.

De  42 equips, les nostres jugadores han quedat les primeres.

Som a Segona Divisió!

Aquest proper cap de setmana, el Juvenil Federat jugarà la fase final del Campionat de Catalunya a Lleida.

Des de l’escola estem molt orgullosos i els desitgem moltíssima sort!

Endavant Vòlei Arcs!

Més informació al web de vòlei: https://www.voleiarcs.com/equips/juvenil-federat/

TROBADA LITERÀRIA DE SISÈ

25/5/2018

El passat divendres 11 de maig vam tenir la darrera trobada del curs amb tots els alumnes de 6è de les nostres primàries. El llibre triat aquest any ha estat L’Oreneta de Mont-Sacer. Un estiu per no oblidar, escrit per Xavier Llopart.

Els alumnes de Nausica, Peter Pan i Lys van començar el matí amb un esmorzar de benvinguda: xocolata desfeta i coca. Van estar jugant una estona i després va començar el fòrum amb l’escriptor.

El Xavier els va anar explicant com va tenir la idea d’escriure la seva novel·la i com es va inspirar en les seves pròpies vivències de quan era petit.

La seva formació ha estat el periodisme: va començar en l’àmbit esportiu i després s’ha especialitzat en el món dels documentals. De fet, alguns dels personatges dels seus llibres han sorgit de persones que ha conegut fent reportatges.

Va ser una trobada molt interessant i amb molta participació per part de tots.

Segur que no l’oblidarem!

JOCS FLORALS DEL DISTRICTE

24/5/2018

Dues alumnes de l’escola: la Lena Viñas de 1rA i la Camila Fernández de 2nC han estat guardonades als Jocs Florals del districte Sarrià-Gervasi. L’obra de la Lena, a més, també competeix pel premi ciutat.

Els actes de lliurament de premis van tenir lloc el passat dimecres dia 23 de maig al Col·legi Major Sant Jordi i el dels premis ciutat serà al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona el proper 5 de juny.

Estem molt orgullosos de la creativitat dels nostres alumnes i els desitgem molta il·lusió i energia a l’hora de continuar escrivint.

Bona feina, escriptors!