Els Arcs - Escola de Secundària – Fundació Privada

UN CONCURS BEN ANIMAL

13/2/2018

La tarda del divendres 9 de febrer Els Arcs ha canviat de color… Durant dues hores han passejat per l’escola animals de tota mena, cavalls, dinosaures, mims, guerrers, animadores, científics despistats, personatges de pel·lícula, dormilegues, hippies, caçafantasmes, l’estàtua de la llibertat i fins i tot… alguns excursionistes a la recerca de la muntanya perduda.

Els nois i noies de 4t han organitzat la festa de Carnestoltes amb molta il·lusió: han presentat l’acte, han fet el pregó d’obertura de la festa, s’han encarregat de posar la música més adient per a cada disfressa, han fet de jurat i han donat els premis als guanyadors.

Els alumnes de cada curs han mostrat les seves disfresses tot passejant per la pista. Alguns han preparat coreografies que han deixat el públic bocabadat, ja sigui individualment com en comparses. L’originalitat ha estat admirable.

Felicitem els organitzadors i tots els participants pel bon ambient i la creativitat de les propostes. Una tarda fantàstica!

Ara només ens queda saber si algun dinosaure ha quedat atrapat pel nostre jardí…

BENVINGUTS A LA NOSTRA ESCOLA

08/2/2018

El dissabte 3 de febrer hem obert l’escola a les noves famílies que el curs vinent faran 1r de secundària. Ha estat una jornada molt bonica en la qual han participat tant alumnes com professors.

A les 11h ha començat la sessió informativa a la pista coberta. L’equip directiu ha explicat el funcionament de l’escola, el projecte educatiu, els trets diferencials de la Fundació Els Arcs i les activitats que realitzem a cada curs.

Els alumnes voluntaris han intervingut amb la seva aportació en els apartats d’idiomes, projectes de 1r i 2n, Agenda 21 i tutorització de 1r i 4t.

Per acabar l’acte, l’orquestra d’Els Arcs, dirigida per la professora de música Iolanda Tarrat, ha interpretat la cançó Camins del grup Sopa de cabra.

Després, els alumnes de 1r han fet de guies i han acompanyat els seus futurs companys a fer una visita per tota l’escola. Cada departament ha exposat una mostra dels treballs i activitats que s’han anat realitzant durant el curs.

També s’ha ofert un esmorzar que ha estat molt ben rebut per part de tots.

Volem agrair la participació dels alumnes i professors així com la presència de totes les famílies que ens han acompanyat i que han fet possible una festa tan agradable.

CUIDEM LA SALUT EMOCIONAL

01/2/2018

Durant aquest mes de gener hem realitzat uns tallers de tutoria amb els educadors de l’entitat Salut Espai Jove. Han estat molt interessants i ens han fet pensar en com ens relacionem amb els altres i com cuidem la nostra salut emocional.

A 1r de secundària hem reflexionat sobre les emocions: com les expressem, com les identifiquem i com són importants per aconseguir un equilibri personal.

A 2n, hem treballat les habilitats socials i hem vist que si ens tractem amb respecte ens sentim molt millor. De vegades, no ens adonem de les repercussions que poden tenir una simple broma o un comentari dit sense pensar.

A 3r, hem incidit ens les conductes saludables. Hem pres consciència de la importància de vetllar per la nostra salut: dormir les hores adequades, menjar de forma equilibrada, fer esport regularment, no consumir tabac, alcohol o altres drogues… També hem parlat de la pressió de grup i de la importància de tenir criteri propi.

Uns tallers molt saludables!

COMENCEM LA SEGONA FASE DE BÀSQUET

29/1/2018

Comença la segona fase amb tots els equips ja jugant la primera jornada.

L’escola de bàsquet competeix amb l’Aleví Mixt i entren en competició després d’un trimestre de preparació als entrenaments.

A nivell de resultats, tots els altres equips de la secció han aconseguit entrar a formar part d’un grup selecte d’equips de Barcelona que dóna opció a competir pel Campionat de Barcelona i jugaran al màxim nivell de la categoria, tot un mèrit aconseguit per una primera fase excel·lent. La feina ben feta aquest cop arriba també en forma de resultats.

Sabem que serà una segona fase dura, amb els millors equips, però és un preu que haurem de pagar a canvi de veure setmana a setmana, bons partits i bon bàsquet.

El Preinfantil Masculí, amb una plantilla curta, tractarà de mantenir el ritme competitiu. L’Infantil Femení, intentarà arribar al quadre final. L’Infantil Masculí busca la confirmació d’una bona línia de joc. Els del Juvenil Masculí lluitaran amb equips del seu nivell per acabar el millor possible, després d’una primera fase molt exigent en què molts jugadors són de primer any i fins i tot cadets, i estan competint amb equips de segon any.  El Júnior, amb l’ajuda de jugadors juvenils, mirarà de competir al màxim en la que per alguns serà la seva última temporada a Els Arcs.

Bona segona fase a tots els equips i a gaudir de bon bàsquet!

 

 

 

 

Rubén Sancho, Coordinador de la secció de Bàsquet

DE VISITA AL MUSEU

29/1/2018

El passat dimecres 24 de gener, els alumnes de 3rB vam anar d’excursió al museu de la música, on ens van fer una visita guiada pel museu.

Vam podem veure instruments que havíem estat treballant anteriorment a les classes de l’assignatura. La guia ens va anar fent una explicació entretinguda i interessant de cadascun dels instruments i, al final, els vam poder tocar, cosa que també ens va agradar molt. Vam tocar la guitarra elèctrica, una arpa, dos instruments  que procedien de la Xina, etc. En acabar la visita, que va tenir un durada excel·lent (ni massa llarga, ni massa curta) vam gaudir d’una estona lliure per estar amb els amics i comentar tot el que havíem vist.

Creiem que el nostre comportament també va ser excel·lent. Ens vam esforçar tots en mantenir l’atenció i interès en tot el que apreníem i, així, en vam poder gaudir.

Ens ha agradat molt aquesta visita; esperem fer més sortides com aquesta.

HISTORIADORS PER UN DIA

26/1/2018

Els alumnes de 2n hem tingut l’oportunitat de saber el camí que fa la informació històrica que podem trobar en un llibre de text o en un mitjà digital a partir d’unes classes teòriques i pràctiques, dirigides pels historiadors Bernat Requena i Núria Pacheco.

Hem pogut conèixer d’on prové tota la informació que recullen els nostres llibres d’història o les pàgines web que fem servir per consultar informació.
Per un dia hem pogut fer d’historiadors, tot interpretant documents escrits de l’època medieval.

ELS TECNOLÒGICS A DEBAT

26/1/2018

Els temes tecnològics ens interessen i és per això que els alumnes de l’itinerari blau de 4t hem organitzat uns debats.

Hem començat per confrontar si és millor l’obtenció de metalls en front de l’obtenció de fusta per a la construcció de les edificacions que fan els éssers humans.

L’argumentació, la discussió i la conclusió són les parts de cada debat. Els equips han d’exposar la seva posició, han d’argumentar amb dades el que defensen i han de respectar el torn d’intervencions.

És molt important el llenguatge verbal i el llenguatge no verbal: com gesticulem, la postura corporal, el to de veu… Tot compta, a l’hora de ser convincents!

Ens adonem que parlar en públic sempre ens posa una mica nerviosos, però estem segurs que amb la pràctica aconseguirem una bona oratòria.

El debat ens fa millors!

BANCS CASOLANS

25/1/2018

Els alumnes de 4t que fem tecnologia amb l’itinerari vermell hem dissenyat i construït un banc de fusta pel jardí.

Hem reutilitzat palets que hem anat recollint d’algunes obres que s’han fet a l’escola o materials que ens han portat.

El projecte ha començat amb el disseny del banc, la planificació dels materials necessaris, el registre de les eines que s’han d’utilitzar i, finalment, la construcció del moble.

Hem fet de fusters i amb l’ajuda del Jordi, cap de manteniment de l’escola, hem après la millor manera de treballar la fusta. No ha estat fàcil, però estem força orgullosos del resultat.

Ara ja només ens queda buscar el lloc més adient del jardí de l’escola i esperar a veure la valoració dels nostres companys.

Bon descans!

AMB EL BANC DELS ALIMENTS

24/1/2018

El dia 23 de gener,dos representants de cada classe hem anat a conèixer i a col·laborar amb el Banc dels Aliments.

En arribar, ens han donat unes armilles per tal de ser identificats. Tot seguit el Claudi, voluntari d’aquesta entitat, ens ha ensenyat com havíem d’empaquetar diversos productes. Ens han dividit en dos grups: mentre els de 1r i 2n ens hem encarregat de l’arròs, els de 3r i 4t hem col·locat l’oli tan bé com hem pogut.

Finalment, hem fet una visita guiada per les instal·lacions amb el Francesc, que ens ha resolt tots els dubtes que hem tingut.

Ens ha agradat molt aquesta activitat i tenim ganes de fer el recapte d’aliments a l’escola amb molt d’èxit.

AMB NOVA ENERGIA

18/1/2018

Després d’unes ben merescudes vacances, hem començat el segon trimestre amb nous projectes i molta il·lusió.

Els alumnes ja han acabat les recuperacions del primer trimestre i han començat els primers tallers i activitats tutorials.

Serà segur un bon trimestre!