Els Arcs - Escola de Secundària – Fundació Privada

L’AGENDA 21 FA VACANCES

20/6/2019

El passat 13 de juny un grup d’ecodelegats vam anar a l’acte de cloenda d’Escoles+Sostenibles. Ens vam haver de preparar uns cartells sobre els nostres projectes per explicar tot el que fem i compartir-ho amb les altres escoles.

Primer de tot vam poder assistir a una conferència sobre els moviments socials que estan passant actualment, com el #fridaysforfuture. Després, cada grup d’alumnes vam muntar la nostra paradeta i ens vam organitzar en dos grups per poder arribar a més gent: uns explicàvem la nostra feina i uns altres vam anar a conèixer els projectes de les altres escoles.

En acabar, un esmorzar ens esperava per poder recuperar energia i tot seguit va començar l’Speaking Corner.

Per acabar, vam veure una peça de teatre que tenia com a objectiu conscienciar-nos (encara més) sobre les conseqüències del canvi climàtic.

Va ser un acte de cloenda ben interessant. Ja esperem poder-hi tornar l’any que ve i començar el setembre amb totes les idees que ens en vam endur.

Continuarem treballant com sempre! Endavant, ecodelegats d’Els Arcs!

Ada Mestres, Blanca Serrano, Flors Oller

UNES CARTES BEN ESPERADES

13/6/2019

Durant el segon trimestre vam anar a visitar les nostres primàries per compartir la feina que havíem fet de Joan Brossa. El que no ens esperàvem és que els alumnes més petits ens rebrien amb tanta il·lusió. Tenien moltes preguntes per fer-nos, però com que les classes a la secundària també ens esperaven ens vam haver d’acomiadar. Vam acordar que ens escriurien cartes, com es feia abans, i nosaltres les respondríem.

Dit i fet, els alumnes de segon de primària ens han fet arribar un sobre amb un munt de cartes farcides de cors i moltes preguntes: “Trobeu a faltar la vostra escola de primària?” “Us deixen fer dibuixos lliures?” “Quan nosaltres vinguem a Els Arcs encara hi sereu?”…

Avui, els alumnes de tercer a classe de català hem treballat per respondre-les amb la mateixa estimació que han estat escrites. Ha estat una classe bonica on han demostrat, un cop més, les grans dosis d’empatia de què gaudeixen.

I quina lletra tan ben feta… La podrien fer sempre així!

Carta 1 Carta 2 Carta 3 Carta 4 Carta 5 Carta 6

UN PREMI DE FOTOGRAFIA #EFIM2019

13/6/2019

Tenim alumnes amb habilitats ben variades, uns són esportistes d’alt nivell de futbol, bàsquet, vòlei, esquí, hoquei… dansa, pintura, teatre, música i un llarg etcètera.

Aquest curs hem descobert que també tenim alumnes amb un bon ull fotogràfic i és que no només a nosaltres ens han entusiasmat les fotografies de l’Arcadi Sagarra i l’Albert Parera, sinó que un d’ells ha guanyat un premi i és que la foto que hi ha presentat és digna d’un fotògraf professional.

 

L’Albert ja fa temps que es lleva ben d’hora al matí per captar els primers rajos de sol i fer fotografies espectaculars que després comparteix a Instagram:

https://www.instagram.com/pareralbert/

Ell ha estat escollit entre els 10 guanyadors de l’#EFIM 2019 amb la fotografia L’estel ferit 7h59′.

L’Albert i l’Arcadi es van engrescar l’un a l’altre a participar en aquest concurs. Tot i semblar un treball individual, s’han donat molt suport durant aquests mesos. Així doncs, podem afirmar que aquesta és una victòria compartida.

La primera edició de l’EFIM es va celebrar l’any 1992 per iniciativa de l’Oficina de Gestió de Monuments del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni, patrocinades pel Consell d’Europa. Aquesta iniciativa que obria camins de trobada entre la fotografia, el patrimoni cultural i els joves, tenia com a objectiu provocar la mirada dels estudiants cap als monuments i la reflexió sobre la seva rellevància, a partir del treball creatiu personal, utilitzant aquest llenguatge artístic. L’ #efim se centra en l’aprofitament de dues eines: el telèfon mòbil (o altres dispositius que permeten connectar-se a internet i capturar fotografies) i la xarxa social per compartir fotografies, Instagram.

Si voleu més informació del concurs aneu a http://culturaeducacio.gencat.cat/efim/

A nosaltres només ens queda felicitar-los.

 

FCE 2019

13/6/2019

A group of 4th ESO students is taking the First Certificate Examination (B2) this month. They are a group of talented and solid students who are capable of performing under pressure. We hope they are all successful in passing the examination. Fingers crossed!

What is the FCE for? A B2 First qualification proves you have the language skills to live and work independently in an English-speaking country or study on courses taught in English.

If you need further information, go to https://www.cambridgeenglish.org/exams-and-tests/first/

POSTPOSEM LA FESTA DEL MEDI AMBIENT al dia 19

11/6/2019

Portem molts dies preparant la festa de l’escola i el Medi Ambient i ens fa tanta il·lusió que no volem que quedi passada per aigua…

Per això, tot i que ens sàpiga greu, hem decidit postposar-la. Esperem que el dia 19 a les 11.30 el temps ens sigui favorable i que les famílies que ja comptàveu a acompanyar-nos-hi pugueu adaptar-vos al canvi.

Aquesta tarda farem classe habitual i el Torneig de bàsquet de les 17.00 es farà a la pista coberta.

És ben cert que mai plou a gust de tothom!

TOT SOBRE RODES A LA BRETANYA

11/6/2019

Els alumnes de segon que participen a l’intercanvi van arribar divendres a Plouër sur Rance.

Podeu seguir el seu dia a dia al blog http://echangeelsarcsvalderance.blogspot.com
S’ho estan passant passant tan bé que els costarà de tornar!

LA FESTA DEL BÀSQUET

29/5/2019

El proper 11 de juny, amb motiu de la festa del medi ambient a l’escola, la secció de bàsquet organitzarà un Campionat de 3×3 obert a tots els alumnes de l’escola. L’activitat és gratuïta. Començarà a les 17 hores.

En el campionat poden participar TOTS els alumnes de l’escola sense excepció, sempre i quan s’hagin inscrit dins del termini correcte i pel procediment indicat a la circular. La data màxima d’inscripció serà el proper dimarts, 4 de juny.

Els equips han de tenir 4 participants i poden ser mixtos. S’hauran de respectar les categories que es defineixen a continuació. El reglament s’explicarà a tots els equips a l’inici del campionat.

Tots els participants hauran d’assistir amb roba d’esport i portar una samarreta blanca i una blava (els jugadors d’ Els Arcs, les oficials per jugar els partits).

Les categories seran:

  • Minis: Obert a tots els alumnes de primària de les escoles Lys i Nausica
  • Infantil: Per alumnes de primer i segon d’ESO nascuts els anys 2005 i 2006.
  • Cadet: Per alumnes de tercer i quart d’ESO nascuts els anys 2003 i 2004.

Els interessats hauran de lliurar la butlleta a secretaria o als entrenadors de bàsquet abans del proper dimarts 4 de juny. Us hi esperem a tots!

Butlleta d’inscripció

VIè TORNEIG DE VÒLEI A L’ESCOLA

24/5/2019

Diumenge 26 de maig, tenim el VIè Torneig de vòlei a l’escola.

Hi ha un total de 24 equips inscrits, amb 190 participants.

Esperem una bona rebuda per part de tothom en un torneig que ja s’ha convertit en un clàssic del mes de maig.

FUNCIONAMENT TORNEIG

FASE FINAL

TOT A PUNT PELS TREBALLS DE SÍNTESI

03/5/2019

Ja ho tenim tot a punt per als treballs de síntesi i el Projecte de Recerca.

Diumenge al matí, els alumnes de 4t marxen a Londres per un projecte de Recerca ben esperat.

Dilluns, tota la resta de grups comencen a treballar a l’escola.

Serà una setmana moguda i intensa.

Us penjarem fotografies de tots els crèdits al compte d’Instagram de l’escola amb l’etiqueta del curs corresponent: https://www.instagram.com/elsarcs/

I, pels de 4t, al d’anglès: https://www.instagram.com/englisharcs/

A la tornada podreu llegir cròniques més extenses.

Bona setmana i bona feina!

 

UN MUSEU MUSICAL

26/4/2019

El passat dimecres 3 d’abril del 2019 els alumnes de 3r A vam anar al Museu de la Música. Per començar la visita, vam passar per una sala amb instruments variats i des d’aquí vam seguir per diferents sales, escoltant l’explicació de la monitora (molt interessant, per cert)

Seguíem l’ordre en què es van descobrir els diferents instruments al llarg de la història, com un eix cronològic.

I al final, vam poder tocar alguns instruments curiosos, cosa que ens va agradar molt.

En conclusió, ha estat una visita molt ben rebuda i on hem après moltes coses.

Carla Guasch i Quim Guilera