Els Arcs - Escola de Secundària – Fundació Privada

A PUNT PER LA 2a TOPALLADA

04/12/2018

Els Ecodelegats de l’escola continuem treballant amb molta energia. La setmana passada vam rebre els nous topalls per a les cadires i avui ens hem organitzat.

Les aules són cada cop més polivalents, tant movem les taules per fer una rotllana, com per treballar en grups cooperatius, o bé separats uns dels altres amb la màxima concentració… El fet és que tants moviments ens porten a fer més soroll i, seguint amb els objectius del programa SSSplau vam decidir treballar per a reduir la contaminació acústica que nosaltres mateixos provoquem.

A l’hora del pati del matí ja hem estat fent proves amb els tamborets del laboratori. Els nous topalls són gruixuts, tous i no fan gens de soroll. Ja tenim ganes de tenir-los a totes les cadires de l’escola!

Hem organitzat la 2a TOPALLADA per al proper dimecres dia 12 de desembre a les 11.00h.

Reduïm el soroll per sentir-nos millor! Endavant amb la topallada!

12 BANYERES DE SOLIDARITAT

04/12/2018

El passat divendres 30 de novembre i dissabte dia 1 de desembre, els alumnes, professors i famílies de l’escola hem col·laborat amb el Gran Recapte del Banc dels Aliments. Per torns, hem estat al supermercat Caprabo del carrer Madrazo: primer han començat els pares i les mares organitzats per l’AMPA de l’escola; després, divendres a la tarda i dissabte al matí, hem continuat els alumnes de 3r i 4t amb els professors; i finalment, els professors i alumnes de batxillerat del CIC han seguit el voluntariat la tarda del dissabte.

Entre tots hem omplert 12 banyeres d’aliments. Ha estat un cap de setmana intens, però molt gratificant.

Ja portem 8 anys col·laborant amb El Banc dels Aliments amb moltes ganes i satisfets de la feina feta. Moltes gràcies, voluntaris!

JA HEM VOTAT

30/11/2018

El 29 de novembre s’han celebrat les eleccions per renovar la meitat dels membres del consell escolar. La participació ha estat alta i els escollits han estat:

  • Joan Àlvarez, del sector alumnes
  • Gemma Ros, del sector mares i pares
  • Víctor Rodríguez, Mercè Mas i Albert Comelles del sector professors

 

Abans de Nadal ens reunirem per a fer la presentació dels nous membres i es penjarà al web de l’escola la composició del nou consell escolar d’Els Arcs.

Gràcies a tots per la vostra participació!

UN LORCA FANTÁSTICO

27/11/2018

El miércoles 14 de noviembre, los alumnos de 4t fuimos a ver una adaptación de YERMA, de Federico García Lorca.

Una compañía innovadora actualizó un clásico de manera espléndida. El tema era la fecundidad, y en escena aparecieron reflexiones sobre el papel de la mujer en un mundo dominado por el hombre.

En 4t habíamos trabajado los orígenes del teatro y pudimos observar que las características de la tragedia griega y el simbolismo lorquiano cobraban vida.

Yerma no nos hizo reír, nos hizo reflexionar.

LES NOSTRES EMOCIONS

27/11/2018

Els alumnes de 2n de secundària estem fent un treball a les classes de tutoria amb l’equip de psicòlegs de l’entitat Cool is best.

Cada setmana fem un taller que ens ajuda a millorar la nostra salut emocional. Hem començat per reconèixer les nostres emocions, com les gestionem, com podem millorar la nostra autoestima, l’empatia, l’assertivitat i com podem ser conscients de les nostres habilitats.

Són activitats molt interessants que potencien la convivència del grup i el respecte entre nosaltres. Estem aprenent a comunicar les nostres emocions i a escoltar els altres.

En fem una valoració molt positiva!

APRENEM LES OPERACIONS AMB ENTERS JUGANT A UN JOC DE TAULA

27/11/2018

Per introduir, a 1r d’ESO, les operacions bàsiques amb nombres enters hem utilitzat un entretingut joc de taula anomenat el Joc de Zahlen (autoria de Pedro Martínez Ortiz).

Un taulell de joc, cartes numerades de dos tipus (gotes i flames), cartes de signe i d’operacions, unes poques regles (un signe “-“ davant d’una carta canvia els tipus d’elements, les gotes i les flames es neutralitzen i desapareixen, en la multiplicació i divisió cal aplicar una taula d’elements…) i a jugar!

Els alumnes s’ho han passat d’allò més bé mentre, sense saber-ho, aprenien els fonaments per realitzar les operacions amb enters.

La posterior formalització sí que ha estat un joc de nens!

COMPTEM AMB VOSALTRES PEL TORNEIG JAN VERGÉS

26/11/2018

Per tercer any consecutiu, a l’escola Els Arcs celebrem el torneig Jan Vergés Blanch.

Com ja sabeu, es tracta d’un acte solidari en el qual es fan activitats lúdiques i esportives per a tothom: un torneig de futbol, una tómbola, un bingo, un torneig de FIFA, un espectacle de màgia, un concert de música dels Shamrock Vagabonds…

L’objectiu de l’esdeveniment és recaptar fons per a la Marató de TV3, que aquest any lluita contra el càncer.

Aquest any, a través d’un Projecte de 3r: “Som solidaris”, uns 20 alumnes ens hem encarregat de l’organització del torneig amb les següents propostes:

– renovar el cartell publicitari

– proposar noves activitats

– organitzar el “timing” de la festa

– difondre el torneig a través de les xarxes

– actualitzar el blog

– animar més voluntaris

Tenim molta feina doncs, però comptem amb tots vosaltres!

 

Alumnes de “Som solidaris”

ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR

07/11/2018

Aquest any es convoquen eleccions per a la renovació de la meitat dels membres dels Consells Escolars dels centres docents concertats.

El procés electoral en els centres públics i privats sostinguts amb fons públics s’ha de desenvolupar d’acord amb les previsions del Decret 102/2010, de 3 d’agost, d’autonomia de centres educatius, i s’ha d’ajustar, en tots els centres, als terminis següents:

Inici del procés: a partir del dia 5 de novembre de 2018.

Constitució de les meses electorals: abans del dia 14 de novembre de 2018.

Votacions: entre els dies 26 i 30 de novembre de 2018, ambdós inclosos.

Constitució del consell escolar i presa de possessió dels seus membres: abans del dia 21 de desembre de 2018.

Per aquest motiu us animem a participar-hi, ja sigui com a candidats o com a electors. Podeu consultar el calendari previst de tot el procés electoral al WEB de l’escola. Si decidiu presentar-vos com a candidats, hauríeu de demanar a secretaria l’imprès necessari o descarregar-lo del WEB de l’escola i presentar-lo dins del termini corresponent.

Cal renovar el següent:

  • 1 membre del sector pares
  • 3 membres del sector professorat
  • 1 membres del sector alumnes

 

Per a més informació: http://familiaiescola.gencat.cat/ca/recomanacions/recomanacions/eleccions_als_consells_escolars/

CALENDARI del PROCÉS

EN FRANÇAIS ON APPREND EN JOUANT!

07/11/2018

En classe de français, les élèves ont joué tout en utilisant les connaissances acquises depuis le début de l’année. Les collégiens de première année ont dû peaufiner la prononciation des numéros pour trouver les bateaux de leur adversaire lors d’une partie de bataille navale. Les élèves de 2n d’ESO ont communiqué à l’oral pour décrire et retrouver le personnage caché du « qui est-ce ? ». Les troisièmes années, quant à eux, ont revu les interrogatifs et leurs connaissances des pays du monde en équipe. Et finalement, les élèves de 4t ont dû passer en revue la biographie de leur personnage mystère pour connaître leur identité. Nous partageons avec vous quelques photos de ces activités linguistiques et ludiques qui ont été très appréciées !

CONEIXEU EL BARRI?

31/10/2018

Un grup dels nostres alumnes de primer ha treballat diferents rutes pel barri. Han après història, arquitectura, les diferents zones verdes del barri, etc.

Tot seguit, organitzats en grups, han creat la seva pròpia ruta, que ara us presenten perquè vosaltres també en pugueu gaudir.

Aquí us en deixem una mostra i us presentem els seus autors.

Que tingueu una bona passejada!

Tríptic Projectes 2

RUTA VERDA

RUTA ARQUITECTÒNICA