Els Arcs - Escola de Secundària – Fundació Privada

NO AL MALBARATAMENT ALIMENTARI

06/10/2017

Durant dos matins d’aquesta setmana, els alumnes de primer i segon d’ESO han participat en un taller sobre el malbaratament alimentari organitzat per l’Agència Catalana de Residus. Hem après la diferència entre data de caducitat i data de consum preferent i hem reflexionat sobre la importància de reduir el consum i afavorir actituds més responsables amb el medi ambient.

Ens preocupa el medi ambient i, com diu el taller: “Som gent de profit”.

MÉS PROJECTES…

06/10/2017

I seguint la dinàmica de l’any anterior, continuem treballant de manera cooperativa amb els alumnes de primer i segon. Ens ajudem de la disposició de les taules en aquestes classes en grups de 4 o 5 alumnes i agrupem el bloc de matèries optatives en sessions de dues hores, tant a primer com a segon.

D’aquesta manera, ja tenim alumnes que han anat a Collserola a recollir mostres de plantes, a aprendre dels jocs de taula a la casa Sagnier, a fer una ruta creativa pel barri, que treballen per a reduir els residus dels esmorzars, que preparen una coreografia per a la festa de pares, que redissenyen el pati o que graven vídeotutorials per a alumnes amb necessitats educatives especials…

Què més els podem demanar?

Que no es cansin mai de treballar. Bona feina!

SOM BIOENGINYERS PER UN DIA

06/10/2017

El dijous dia 21 de setembre els alumnes de 4t de l’itinerari blau hem tingut l’oportunitat de gaudir d’una visita guiada, a l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), centrada en la medicina del futur.

Es tracta d’una medicina orientada sobretot a la nanotecnologia i els biomaterials, els quals permetran, per exemple, la impressió d’òrgans o la creació de fàrmacs dirigits.

Durant la visita hem pogut participar en una pràctica on hem vist de primera mà com s’aconsegueix l’encapsulació d’un fàrmac convencional.

Hem sortit dels laboratoris de l’IBEC amb un munt de conceptes nous i una visió futurista, cada cop més real, del que serà la nostra medicina algun dia.

I si voleu, podeu contultar la pàgina del IBEC on surt el nostre taller…

http://divulga.ibecbarcelona.eu/

 

Gemma Ventura 4tA

INFORMACIÓ RELATIVA A L’ATURADA GENERAL DEL 3 D’OCTUBRE

02/10/2017

Benvolgudes famílies,

Us comuniquem que davant dels fets produïts en la jornada d’ahir a Catalunya, l’escola s’adhereix a l’aturada general convocada demà dia 3 d’octubre de 2017.

L’escola ha d’oferir uns serveis mínims que assumiran dues persones de l’equip directiu, per la qual cosa no hi haurà ni classes ni activitats extraescolars.

 

Direcció

Escola Els Arcs

I TENIM ELS FRANCESOS AQUÍ…

26/9/2017

I com no podia ser d’altra manera, des del passat dijous dia 21 de setembre i fins el divendres 29, tenim acollits en famílies d’alumnes de tercer, els correspondants de l’escola Val de Rance de la Bretanya.

És una setmana farcida d’activitats, amb la Mercè inclosa, que de ben segur els deixarà a tots un bon record.

Si voleu seguir totes les activitats que van fent, aquí teniu el blog de l’intercanvi.

És una bona experiència!

 

http://echangeelsarcsvalderance.blogspot.com.es

DARRERS ESDEVENIMENTS

21/9/2017

El claustre de l’escola els Arcs s’adhereix al comunicat que ens ha fet arribar l’AEC (Agrupació Escolar Catalana).

Comunicat de l’AEC

 

EXTRAESCOLARS I ESTUDIS EN MARXA!

20/9/2017
I comencem les activitats extraescolars:
El passat 15 de setembre van encetar la temporada els equips federats de vòlei i el dimecres 20 tota la resta.
Pel que fa al tennis taula, serà la primera setmana d’octubre la primera jornada; mentre que escacs i teatre, de moment, no poden començar per no arribar al número mínim d’inscrits.
Els estudis de migdia i tarda donen el tret de sortida el proper 26 de setembre.
Amb les classes ja en ple rodatge, engegem les activitats extraescolars!

COMENCEM AMB EL BÀSQUET I ENTRENAMENTS DE PROVA

14/9/2017

La setmana del 26 al 29 de setembre començaran els entrenaments de bàsquet de la temporada. És molt important que tots els alumnes que vulguin participar en els diferents equips de l’escola aquest any, puguin venir o fer-nos arribar la intenció de participació per tal de planificar la temporada.

Aquesta temporada, un cop més, volem oferir la possibilitat de fer ENTRENAMENTS DE PROVA per tal que els que no jugaven en la temporada anterior puguin provar l’experiència i decidir-se a participar. Durant aquestes dues primeres setmanes d’entrenaments, tindreu l’oportunitat de fer-ho sense compromís. (Del 26 al 29 de setembre).

US HI ESPEREM A TOTS!

 

HORARIS BÀSQUET 2017-2018

Coordinador de la Secció de Bàsquet

Rubén Sancho Olivera

TOT A PUNT PEL NOU CURS 2017-2018

09/9/2017

El dia 1 vam començar a treballar de nou per engegar el curs 2017-2018. Durant l’estiu hem preparat l’escola i les programacions de totes les matèries perquè aquest nou curs vagi tot sobre rodes.

Ara sí que ho tenim tot a punt. Només hi falteu els alumnes. Us esperem el proper dimarts dia 12 (els que comenceu primer) i el dimecres 13 (tota la resta).

Passeu un bon cap de setmana. Ens veiem ben aviat!

COMENCEM L’ESTIU FORMANT-NOS

12/7/2017

Amb l’escola buida i les carpetes encara plenes de memòries i documents del curs actual, els professors de l’escola hem estat dos dies en una formació molt enriquidora sobre l’avaluació, el treball cooperatiu i l’aprenentatge basat en problemes.

Hem reflexionat sobre l’escola que volem i hem treballat en petits equips elaborant nous projectes pels nostres alumnes pel curs que ve.

Han estat dues jornades ben agradables amb els nostres companys i ara continuem amb les formacions fora de l’escola.

Esperem el setembre amb noves energies!

 

Bon estiu a tothom!