Els Arcs - Escola de Secundària – Fundació Privada

MOLT MÉS QUE UN CLUB DE LECTURA

01/4/2019

El Club de lectura d’Els Arcs, format per pares i mares de les escoles de la Fundació, ha celebrat els 10 anys!

Aquesta iniciativa, que va començar amb molta il·lusió, s’ha anat consolidant amb el temps i les trobades han servit per aprofundir en el gust de la lectura.

Llibres i autors variats han estat els protagonistes de les tertúlies de cada mes i poc a poc s’han anat introduint activitats relacionades amb la lectura.

Tot queda reflectit en el llibre que han preparat on hi ha el recull dels llibres llegits, les puntuacions obtingudes, les xerrades amb escriptors i persones interessants, els sopars, les anades al teatre, al cinema, excursions… Com veieu és més que un club.  

Felicitem els components del Club i els desitgem que per molts anys puguin seguir amb aquesta empenta.

CONCOURS DE TRADUCTION

28/3/2019

Cette année, les élèves de Els Arcs ont de nouveau participé au concours de traduction organisé par l’Université Pompeu Fabra. Les 4 élèves sélectionnés après la première phase réalisée en classe: Joana Lligoña et Edda Guasch de 3r ainsi que Maria Casals et Albert Parera de 4t se sont rendus à la Facultat de Traducció i Ciències del Llenguatge de Barcelona. Le 22 mars 2019 a eu lieu la deuxième phase de sélection pendant laquelle les représentants de l’école ont traduit un texte français en catalan. Nous attendons maintenant les résultats et connaîtrons la liste des finalistes le 26 avril 2019. On croise les doigts!

I VAM VENIR DE VERD

20/3/2019

El passat 21 de març, a l’escola Els Arcs, vam celebrar el dia Internacional dels Boscos.

Des d’Scholarest ens van donar la idea inicial. La il·lusió dels nostres ecodelegats va fer la resta.  A l’hora del pati ens vam trobar tots els alumnes a la pista, vam fer un minut de silenci per la natura, vam llegir un MANIFEST de sensibilització i vam plantar un llimoner com a símbol del nostre compromís.

El dia anterior, els ecodelegats havien fet una campanya perquè tota la comunitat vingués de verd i així ho vam fer, vam gravar un vídeo i vam passar per les classes a recordar-ho.

 

I, efectivament, vam venir de verd.

Per a celebrar-ho i recordar-ho ens vam fer una foto simulant un arbre. Va ser un dia bonic, però per si fos poc, va tenir lloc el darrer esmorzar solidari per a la Trailwalker amb el qual vam aconseguir recollir tots els donatius.

Gràcies a tots per aquesta implicació tan generosa!

OUR COOKBOOK

12/3/2019

This term we have been working on creative eating and apart from giving oral presentations about our favourite recipes we want to share them with you all. We hope you like them.

Here you can see The Cookbook!

PRIMER ESMORZAR SOLIDARI

08/3/2019

Som afortunats: tenim un claustre, unes famílies i un alumnat empàtic, solidari i molt participatiu. Encara ens estem refent de la Magic Line que ja hem engegat un esmorzar per recollir fons per a la Trailwalker (la cursa de 100km que organitza Intermon  per a col·laborar en projectes del tercer món).

Aquest matí, alumnes i professors voluntaris de tots els cursos han anat passant pel laboratori per portar pastissos, cookies, cacaolats, sucs, crispetes, gel, tovallons i, sobretot, molta energia per fer el primer esmorzar solidari d’aquest mes de març.

A l’hora del pati, hem venut l’esmorzar i bosses de cotó amb el logotip Trailwalker per a recollir els primers donatius.

Moltes gràcies a tots els que ho heu fet possible!

Divendres que ve continuarem amb un altre esmorzar i comptem de nou amb tots vosaltres.

Gràcies equip!

https://trailwalker.oxfamintermon.org/es/equipos/ficha/BCN2019/G30

Mireu el vídeo que ens van fer els alumnes de Som solidaris:

UN BON PROCÉS TECNOLÒGIC

01/3/2019

A tecnologia se’ns ha plantejat un repte: tenim un llum amb la pantalla trencada. Si només tenim uns determinats materials, què podem fer per arreglar-la?

Hem hagut de posar en pràctica les fases del procés tecnològic: primer hem generat idees, hem seleccionat la millor, hem projectat la solució en esbossos i anotacions, hem construït el prototip i finalment hem avaluat el resultat.

Eureka! Sembla que funciona! Sou uns grans dissenyadors!

 

JA TENIU EL BOC’N’ROLL?

27/2/2019

Com cada any, els ecodelegats de l’escola, amb l’ajuda dels alumnes de projectes, hem elaborat un bon pla d’acció per a reduir el paper d’alumini dels nostres esmorzars i per què no, millorar també la qualitat de la nostra dieta. I és que, sovint, quan millorem l’embolcall de l’esmorzar també en millorem la qualitat. Així us ho expliquen ells mateixos en els vídeos que han preparat.

Vosaltres sou ecoresponsables?

Però per ajudar-vos-hi, no només hem fet una campanya de difusió, sinó que ja hem celebrat l’acte de lliurament dels Boc’n’rolls que Escoles + Sostenibles ens ha ofert. El passat dimarts 26 de febrer, els nostres ecodelegats van organitzar una paradeta per recollir les cartes de compromís i poder fer el lliurament dels embolcalls reutilitzables.

Si encara no teniu el vostre boc’n’roll us esperem el proper dimarts 5 de març també a l’hora del pati, però sobretot: no us oblideu la carta!

LIRE DES LIVRES, LIRE DÉLIVRE…

26/2/2019

Comme chaque année, tous nos élèves lisent un livre en français! Découverte de Paris ou des régions, enquête, suspense; à travers cette lecture les collégiens partagent les émotions des personnages principaux et travaillent leur compréhension. Cette activité permet également à nos francophones en herbe d’augmenter leur lexique, de fixer l’orthographe et d’améliorer leur prononciation puisque la majorité de ces écrits s’accompagnent d’un CD.

Bonne lecture!

CAMINEM AMB LA MAGIC LINE

26/2/2019

Els alumnes de 1r, juntament amb els seus tutors, s’han organitzat per participar en la Magic Line, la caminada solidària que promou l’Hospital Sant Joan de Déu.

Per fer la recollida de donatius s’han portat a terme algunes iniciatives. El divendres 15, s’ha realitzat una festa de benvinguda per als pares i mares en la qual han fet diverses actuacions, balls, acudits i jocs d’entreteniment. També s’han venut braçalets, xocolatines, samarretes… Ha estat tot un èxit!

Als cursos de 3r, educadors de Sant Joan de Déu han vingut a fer unes xerrades per conscienciar sobre el voluntariat i les accions solidàries d’aquesta entitat. Aquí podeu veure el vídeo que n’han creat:

https://youtu.be/eB-XdFvM4Cg

Finalment, el diumenge 24, alumnes de 1r i professors de l’escola hem fet el recorregut de 15 Km per Barcelona, des de Sant Joan de Déu fins a la Plaça de la Catedral passant per Montjuic. Un matí fantàstic! Contents per l’esforç i l’objectiu aconseguit!

També cal destacar que un grup d’alumnes de 3r han participat de voluntaris en una de les parades d’avituallament de la caminada.

El bon ambient, l’esport, la cultura, la solidaritat, l’equip… han omplert els carrers de Barcelona amb la sisena edició de la Magic Line Sant Joan de Déu. En total, s’han recaptat més de 300.000€ que es destinaran íntegrament a projectes socials dels 10 centres de Sant Joan de Déu a Barcelona.

Gràcies alumnes, professors i famílies que ho heu fet possible!

SOM SOLIDARIS AMB EL BANC DELS ALIMENTS

20/2/2019

Com ja sabeu, des de la matèria optativa de 3r: “Som Solidaris” estem organitzant El gran recapte d’aliments a l’escola. Aquest any, la recollida d’aliments es farà des del dilluns 18 al dijous 28 de febrer.

Per això, comptem amb tothom perquè col·labori amb nosaltres portant aliments com pasta, llegums, oli d’oliva o girasol, conserves, llet, aliments per nens petits… Això sí, evitant sempre els envasos de vidre!

El nostre objectiu és superar les 14 capses que es van recollir l’any passat. Per aconseguir-ho cal que ens hi impliquem tots, alumnes , professors i personal d’administració i serveis!

Moltes gràcies per la vostra ajuda!

Alumnes de 3r de “Som Solidaris”